13 mars 2012

The last few days...

De senaste dagarna har varit fyllda med en hel massa känslor, goda som onda men alla på sitt positiva sätt. Rädsla, nervositet, lycka, förväntan, stress, saknad, nyfikenhet... Det går inte att sätta ett finger på varje känsla.
På lördagkväll hade vi ost & vin kväll med klassen, och vi hade helt sjukt roligt! Om inte drickan hade tagit slut hade vi säkert fortsatt ut till småtimmarna. För en gångs skull var det en kväll i min smak, och jag stormtrivdes! Jag kände mig som en lycklig kvinna skall känna sig bland 10 jätte schysta typer! :) En stund kände jag mig även lite yngre, trots att min ålder inte är någon gammal ålder än ;) Sen i lördas sov vi halva dagen utan att behöva tänka på någon väckning. På eftermiddagen var vi en sväng till Oravais på kalas för att fira minstingen i J´s släkt. En sån tjusig liten filur födelsedagsbarnet var, hela 1 år och så charmig! Nåväl, när vi skulle hem blev det som vanligt senare än planerat, och när vi skulle in i lägenheten slog mig tanken att bådas hemnycklar låg här in i lägenheten för att vi hade tagit dom loss ur nyckelknipporna i lördas före utegång. Bra Börje tänkte jag! Vi fick ta en till biltur norrut för att möta upp J's syster som kom med reservnyckeln. Tur att någon har en sån, den borde endast befinna sig lite närmare till hands sånadär gånger. Så när vi väl var hemma i boxen var det nog bara att piss å ga ligg. Trots en spännande nervositet inför praktikens första dag sov jag riktigt bra, hade endast lite konstig värk i axlarna under natten.
Igår började då den efterlängtade praktiken på centralsjukhusets inremedicinska avdelning, EP, för infektionssjukdomar. Guuu så spännande! Första tanken efter informationen var HUR FASEN SKALL JAG VÅGA RÖRA I NÅGOT HÄR?!!?! För ögonblicket hade jag bacillskräck, haha. Nåväl, det var bara att ta tjuren i hornen och do what a nurse have to do. Tog inte många timmar innan jag började känna mig bekväm på stället. Kändes endast konstigt att prata finska med alla, men det gör bara gott att få öva på termerna på finska. Kom hem strax före halv 10 på kvällen, och då var det bara att duscha och bums i sängen för idag var det väckning 0600. Idag hade jag en kortare dag där, stack redan vid halv 12 så jag skulle hinna till skolan på introduktion om vårdetik som började 12.30. Efter skolan hann jag inte vara hemma länge innan Mutti anlände och då skulle vi susande till stan, hatar dessa måsten när man som minst önskar några såna! Kom lycklig hem med en ny läppomada, Anatomicals Snog me senseless. Men nu e allt under kontroll för en stund igen och jag har läst igenom boken till morgondagens tent i akutvård på va 45 min. JAG.SKA.KLARA.DE.PÅ.TALANG. Eller ja måste, så he så!


Har nu varva ner me en kopp vanilj-honung té och Eva Dahlgren. Fick ett sånt sug efter henne, och hon lugnade ner hela mitt sinne. Ska nu bara se på söndagens avsnitt av Hjärtljud och sen tar jag natten än en gång. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar