16 oktober 2012

Let's talk about orgasms.

Nu tänker jag blogga om en sak som ni kanske inte tänker på någon annanstans än mellan lakanen. Den kan framkallas ensam eller tillsammans med partnern, men många kvinnor upplever sig ha svårt med att få en orgasm trots att sexet överlag är skönt. Jag tänker inte ta upp hur det kan göras och vad som händer, ni hittar det lättare på google än att läsa av mina förklaringar. 
Men jag tänker nämna att en kvinna kan få orgasm på 4 olika sätt; genom klitoris stimulans, genom G- punkts stimulans, genom stimulans av båda områdena eller A- punkts stimulans. Och alla kvinnor får sin orgasm på olika sätt och den känns även olika. Alla får inte den välkända "fontänorgasmen", så länge du njuter behöver du inte grubbla över att det inte skulle vara tillräckligt eller fel. 

                                      

Men varför unna sig en orgasm, varför jobba för att nå dendär sköna stunden med okontrollerbara muskelkramper? 
Under en orgasm frigör kroppen många olika sorters goda hormoner, som främjar kroppens välbefinnande fysiskt och psykiskt. 
Under, och efter, en orgasm lindrar den känningar av PMS, sänker blodtrycket, minskar stress, ökar ämnesomsättningen, normaliserar smärttröskeln, lindrar huvudvärk, i längden får huden en friskare lyster och bäckenbotten musklerna tränas upp. 

Några tips till att nå en orgasm:
- våga fantisera.
- slappna av förrän du börjar.
- tvinga inte kroppen till upphetsning, smek och lek tills du känner dig upphetsad. 
- använd olja/ glidmedel om du så vill.
- pröva olika leksaker om det känns svårt att få orgasm med endast fingrarna. 
- tillåt dig en njutning och lev genom den.
- våga pröva nya saker och sätt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar